Translate

вторник, 7 июля 2009 г.

День семьи, любви и верности - День Петра и Февронии Муромских.


"Радуйся, Петре, яко дана ти бысть власть убити летящаго змия. Радуйся, Февроние, яко в женстей главе святых муж мудрость имела еси.

Радуйся, Петре, яко струпы и язвы на теле своем нося, доблествене скорби претерпел еси. Радуйся, Февроние, яко от Бога имела еси дар в девственней юности недуги целити.

Радуйся, Петре, яко заповеди ради Божия самодержавства волею оступи, еже не оставити супруги своея. Радуйся, дивная Февроние, яко твоим благословением во едину нощь малое древие велико возрасте и изнесоша ветви и листвие.

Радуйтася, честная главо, яко во одержании ваю в смирении и в молитвах и в милостыни, без гордости пожиста; тем же Христос дарова вам благодать, яко и по смерти телеса ваю неразлучно во гробе лежащее, духом же предстоита Владыце Христу. Радуйтася, преподобная и преблаженная, яко и по смерти исцеление с верою к вам приходящим невидимо подаета!

Но молим вы, о преблаженныя супруги, да помолитеся о нас, творящих верою память вашу" - таким восхвалением заканчивает свою повесть Ермолай Прегрешный - автор Повести о Петре и Февронии Муромских.

День смерти великих Муромских святых на Руси всегда считался днем семьи, верности и любви. Не знаю официально ли признан в нашей стране этот день праздником, кажется, да. Может со временем именно Наш праздник станет популярным в Нашей стране. и вытеснить повсеместно празднуемый в России День св.Валентина.

8 июля - День Петра и Февронии Муромских.

Комментариев нет: